Onze zorgboerderij in IJsselstein is onderdeel van Horses en Co.
Horses en co is een zorg- en leerboerderij, gevestigd in Heerjansdam.

Missie

Onze missie is om kinderen een veilige omgeving te bieden waarin zij zich verder kunnen ontwikkelen tussen de dieren en in de natuur. We zijn een kleinschalige zorgboerderij waar persoonlijke aandacht een speerpunt is. Wij beschikken over de juiste expertise om kwalitatief goede zorg te bieden.

Visie

Iedereen mag zijn wie hij of zij is. We hebben respect voor elkaar, mens, dier en de natuur.

Ons team

Wij zijn Ron en Cindy Bunnik. Wij wonen samen met onze 4 kinderen bij ons melkveebedrijf op de stuivenbergweg in IJsselstein. Het is een echt familie bedrijf wat wij overgenomen hebben van de ouders van Ron. Ron runt het bedrijf met behulp van personeel.

Cindy werkt als ambulance verpleegkundige bij de RAVU.

De zorgboerderij is vernoemd naar onze jongste zoon Sep. Hij heeft een verstandelijke beperking t.g.v. het SATB2 syndroom. Sep gaat zelf al jaren met veel plezier naar een zorgboerderij. Wij gunnen alle kinderen zo’n fijne plek. Hieruit ontstond het idee om zelf een fijne en veilige plek te creëren voor kinderen in deze doelgroep.
Inmiddels zijn wij een goedlopende en nog steeds groeiende organisatie en erg trots op wat wij kinderen mogen bieden.

Medewerkers

Sjoukje van Engelen

Mijn naam is Sjoukje van Engelen.
Ik ben 35 jaar oud en samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in Woerden.

Ik heb 16 jaar in de verpleging gewerkt. Ik ben ooit begonnen op de Intensive Care, maar de laatste jaren werkte ik in de specialistische kindzorg.

Sinds september 2022 werk ik met veel plezier op onze zorgboerderij.

Werken met kinderen is waar mijn hart echt ligt.
Naast werken met kinderen ben ik gek op dieren en ‘buiten’. Dit maakt mij zo enthousiast over het werk op de zorgboerderij.
Ik zie er naar uit u daar te ontmoeten!

Britney Evertzen

Lieve kinderen, ouders en verzorgers,

Mijn naam is Britney Evertzen. Ik ben 24 jaar oud en ik werk met veel plezier op de zorgboerderij Bij Sep. In 2022 ben ik afgestudeerd als (basis-)orthopedagoog. In het werkveld als (basis-)orthopedagoog miste ik het

echter soms om ook zelf weer aan de slag te kunnen gaan met de kinderen. Samen met mijn liefde voor dieren is Bij Sep daarom een uitstekende werkplek voor mij! (Bijna) niets is te gek voor mij en ik ben altijd in voor een grapje. Ik hoop jullie snel te mogen ontmoeten op de zorgboerderij!

Margo Lambriks

Mijn naam is Margo Lambriks-Vergeer. Ik ben 48 jaar oud en ik woon in IJsselstein.

Ik heb de afgelopen 25 jaar als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Eerst op een reguliere basisschool en de laatste jaren in het speciaal basisonderwijs.Het is mijn passie om kinderen met een speciale zorg-hulpvraag op weg te helpen door te kijken naar de mogelijkheden en talenten van de kinderen.

Ik vind het een mooie uitdaging om bij zorgboerderij Bij Sep kinderen, die tijdelijk even niet naar school kunnen, zorg én onderwijs aan te bieden.

Daarbij kan ik gebruik maken van mijn ervaring als leerkracht en de prachtige natuur en fijne omgeving van Bij Sep.

Ik heb er zin in!

Ellen Grob 

Mijn naam is Ellen Grob. Ik ben 17 jaar en woon in Utrecht. Ik heb op Yuverta, het vroegere Wellant-college in Houten gezeten en nu volg ik de opleiding Zorg & Welzijn bij het MBO Utrecht.
Ik vind werken met dieren en kinderen erg leuk.
Ik heb tijdens mijn VMBO opleiding een half jaar stage gelopen bij de Barrage in Werkhoven. Toen vond ik op een zorgboerderij werken erg leuk.
Inmiddels werk ik sinds juni 2023 bij zorgboerderij Bij Sep, waar ik erg op mijn plek ben.

Daphne Brouwer

Met mijn man, bonuszoon en 2 honden woon ik in ik in Nieuwegein.
Inmiddels werk ik al 11 jaar in de kinderopvang.
Naast de kinderopvang was ik ook vrijwilliger bij een verwaarloosde dierenopvang waardoor het idee ontstond dat ik graag met beide tegelijk zou willen werken. Dit omdat ik heb gemerkt dat dieren heel goed aanvoelen en spiegelen hoe iemand zich voelt en je daar als persoon veel van kan leren. Waar wij als volwassenen al gevormd zijn, zijn dieren net als kinderen puur en zonder oordeel.
Dit maakt dat ik mijzelf bevoorrecht vind om met beide te kunnen werken.
Tot snel!

Janita Oskam

Hoi allemaal,
Mijn naam is Janita Oskam, woon in IJsselstein en ik ben 27 jaar oud. Sinds september 2023 werk ik als invaller bij Sep. Dit houdt in dat ik vooral bij afwezigheid van een vaste teamlid aanwezig kan zijn.

Naast mijn werk in de gehandicaptenzorg, vind ik het ook erg leuk om te sporten, zelf doe ik aan hardlopen en basketbal. Maar eigenlijk vind ik elke vorm van sport wel erg leuk! Ik ben opgegroeid op een boerderij, dus het omgaan met dieren en de vrijheid die daarbij hoort vind ik erg fijn! Ik ben eigenlijk altijd wel bezig en onderweg. Hopelijk kunnen wij elkaar binnenkort eens ontmoeten.
Groetjes Janita